Skap din egen hjemmekino

Hjemmekino i kjelleren
Hvis du er glad i TV-en, er du sikkert glad i filmer. Hvis du er glad i filmer, er du sikkert glad i kino. Kinosalene gir nemlig en unik følelse av filmen – man lever seg inn i handlingen og får med seg hver minste detalj. Kinoopplevelsen er vanskelig å gjengi, men det er fullt mulig å kopiere den. Du trenger ikke stor plass engang, og man kan gjøre det meste ganske rimelig. Det finnes en rekke fantastiske eksempler på hvor bra det faktisk (https://www.ha-halden.no/bolig-og-eiendom/glenne/nyheter/bygde-hjemmekino-i-kjelleren/s/5-20-1955) kan gå når man brenner for noe. Her kan du samle inn kunnskap underveis og bygge ting i eget tempo, samtidig som du blir kjent med utstyret og bruker rommet så optimalt som overhodet mulig. Selv et lite rom med lav takhøyde kan bli til en fantastisk hjemmekino.

Stock photo of a large home theater in a residence.

Stock photo of a large home theater in a residence.

Bygg alt selv – spar penger
Jo mer ting du gjør selv, desto mer penger sparer du på utformingen av hjemmekinoen din. Det går fint å skape en ypperlig hjemmekino for under femti tusen, alt er avhengig av hvor avansert du vil ha det. Noen går til nettsiden Buildor.no og bestiller et par nye vinduer samt en tykkere dør, for deretter å isolere rommet og skape god akustikk. Husk brannsikkerheten (som du også kan bestille fra Buildor) – hjemmekinoen kan overopphetes ved hyppig bruk. Det elektroniske bør velges så tidlig som mulig i prosessen, slik at du kan bygge interiøret rundt TV-en eller prosjektoren. Dessuten må alt kobles til med flere hundre meter lange ledninger, og disse vil du helst skjule mens du arbeider med oppussingen av rommet. Finn frem til de beste stedene, eksperimenter med lyden og lag en hjemmekino som er bedre enn den lokale kinosalen.

VR kommer snart
Det neste store der ute er VR, uansett om vi liker det eller ei. VR-brillene blir stadig mer utbredt, og flere produsenter dukker opp på markedet med løfter om gull og grønne skoger. Dette vil selvsagt påvirke hva vi forventer av en hjemmekino også. Fremtidige kjellere vil nok gjøres om til IMAX-lignende opplevelser der man kan bevege seg fritt i en virtuell tilværelse helt uten hemninger. Følg med på de virtuelle lerretene som har begynt å dukke opp, og vurder om du kanskje skal hoppe over kjøpet av en prosjektor.

mts_sociallyviral