Den perfekte TV-kvelden

Om du liker å slenge deg ned på sofaen for å titte på en god film, eller din favorittserie, gjelder det å ha planlagt alt i detalj. Her er noen tips.

Om du gjerne vil ha en perfekt TV-kveld gjelder det å legge opp et løp som gjør at alt er timet og tilrettelagt til minste detalj.

Det siste du ønsker deg er nemlig forstyrrelser.

Det er ikke enkelt å få til et slikt lite mirakel som en perfekt TV-kveld, kanskje med hele familien til stede. Alle er jo så opptatte med alt mulig nå for tiden. Så når det skjer – altså den perfekte TV-kvelden –  er det som et slags vidunderlig naturfenomen; som en solformørkelse.

Bare mye mer positivt i natur, selvsagt.

Legg ting til rette

Hva kan ødelegge? Mye. Og om vi skal tenke på spesielt irriterende ting handler dette typisk om at venner kommer på døren, eller at telefonen ringer, for eksempel.

Telefonen skal selvsagt «mutes», og du er vel klar over at det samme kan gjøres med dørklokker?

Men også på «mindre» detaljer som at man har glemt noe på kjøkkenet slik at man må reise seg fra sofaen, gå ut på kjøkkenet, og kanskje til og med begynne med matlagning – som om en skulle ha tid til slikt når en er midt i gang med å titte på TV.

Maten lager du på forhånd. Og selvsagt snakker vi ikke om «mat» som sådan, men TV-snacks. Jo mindre sunnere, desto bedre»

Avslutt spill

En annen viktig detalj er å avslutte alle pågående chatter eller, ikke minst, spill på nettet. Dersom din bedre halvdel liker Bingo, for eksempel (et spill som i hvert fall er populært i min familie), og vedkommende har et pågående spill er en nødt til å avslutte dette før programmet/filmen/serien begynner.

Alt annet blir feil, og det er jo heller ikke mulig å yte internettspillet rettferdighet dersom en skal både spille og titte på TV på samme tid.

Spill er en annen aktivitet en skal ta på alvor, og da bør en egentlig sette av tid til dette helt spesifikt. Sjekk for øvrig akkurat den linken til bingo over, for den inneholder en rekke spennende nettspill.

Men gjør dette en annen dag enn den der du og familien skal nyte livets magiske «nu» ved å titte på YV.

En hyggelig kveld

Dersom du klarer å holde folk unna døren, familiemedlemmer unna mobiltelefonene, partneren unna nettspillet og samtidig ha nok snack og forfriskninger på bordet til at man ikke behøver å reise seg fra sofaen før TV-kvelden er over, har du klart deg godt.

Det er så mange utenomhuslig aktiviteter nå for tiden at det er viktig å holde litt fast på hjemmekosen. Det var vel Per Inge Torkelsen som en gang sa «gi ungdommen en flaske brennevin før idretten tar dem». Det blir selvsagt feil det også, men han hadde jo et poeng.

For dersom alle fritidsaktiviteter skal foregå utenfor hjemmet vil en snart ikke ha noe hjem, og da er gaten neste stoppested.

Så forbered deg godt, og gjør TV-kveldene med familien hellige.

Add Comment

mts_sociallyviral