Bedre med hjemmekontor?

Stadig flere nordmenn drømmer om å jobbe hjemmefra, og flere velger å sette drømmen ut i livet. Ideen om hva som er en bra karriere blir mer og mer preget av hvor stor fleksibilitet man har i forhold til arbeidstid og oppgaver. Både unge og gamle ønsker seg en jobb hvor man kan organisere disse aspektene ved jobben på egenhånd, og det er ikke lenger slik at alle ønsker å jobbe eller tjene mest mulig. Oppskriften på suksess gjennomsyres nå i større grad av hvor mye fritid man har, og de aller færreste ønsker å ende opp som arbeidsnarkomane, selv om dette en gang ble sett på som god arbeidsmoral og var ensbetydende med status. Også arbeidsgiverne har blitt klare over denne tendensen, noe som gjør at flere og flere firmaer forsøker å lokke til seg de beste arbeidssøkerne med løfter om fleksibel og redusert arbeidstid, sammen med muligheten til å gjøre skrivebordet hjemme om til et hjemmekontor.

Fordeler ved hjemmekontor

Det er mange ting som gjør hjemmekontor til en bedre løsning enn å måtte møte opp på kontoret hver dag. En ting er at man slipper å tenke på reisevei og transportmidler, og mange syns det er deilig når de ikke lenger må ta buss eller kjøre bil til og fra arbeidsstedet. Dette betyr at også at man kan legge seg og stå opp senere, og mer søvn betyr selvfølgelig at man er mer opplagt når tiden er inne for å ta fatt på arbeidsoppgavene. Moderne teknologi og kommunikasjonsmidler gjør at man alltid er tilgjengelig, enten det er via e-post eller via andre programmer og applikasjoner på smarttelefonen. Mange har jobber som ikke krever at man alltid er tilgjengelig, og derfor kan man lett disponere tiden på en måte som gjør at hjernen får en pause når den trenger det. Med et hjemmekontor er det mulig å jobbe både på dagtid og på kveldstid. Den eneste begrensningen man må ta høyde for, er at man har tilgang til internett dersom det kreves at man er tilgjengelig til enhver tid, men dette gjelder ikke for alle typer jobber.

Slik lager du det perfekte hjemmekontoret

I utgangspunktet trenger man ikke så veldig mange ting for å skape et flott hjemmekontor. Noen ting kan det allikevel være greit å investere i, som for eksempel en god stol, raskt internett og et behagelig skrivebord. Et hjemmekontor trenger dessuten ikke å være hjemme, selv om ordet tilsier det. I mange tilfeller, som for eksempel i yrker som har med salg å gjøre, er arbeidstakeren ofte ute og reiser. Da er det lurt å investere i et godt kjøretøy og smart tilbehør, som for eksempel handsfree-sett. En ny bil kan være dyrt, men dette kan løses lett dersom du søker om et billån hos Sambla med betingelser som passer økonomien din. Da kan hjemmekontoret tas med hvor som helst, og det er ikke noe problem å utføre arbeidsoppgaver via telefon når man er ute og kjører. De fleste arbeidsgivere er åpne for å snakke med ansatte om hjemmekontor, så det er ingen grunn til å vente med å ta den praten.

Add Comment

mts_sociallyviral