Verdens mest populære TV programmer

Hvis man ser på hvilke TV-programmer som har gjort det skikkelig bra opp igjennom tidene, er det noen som skiller seg mer ut. Det finnes selvsagt mange suksesser, men kun noen få som har oppnådd noe som kan kalles kultstatus. Her finner man utrolig mye forskjellig, og vi har satt sammen en liten oversikt over noen av de aller mest sette TV-programmene.

Friends

Aller først starter vi med verdens kanskje mest kjente og populære sitcom, nemlig Friends (Venner for Livet). Serien ble lansert i 1994, og ble raskt en stor hit. I ti år fulgte vi de seks vennene i New York, og dette er fortsatt en av de mest sette seriene på strømmetjenester som for eksempel Netflix.

The Simpsons

En annen komedie som har gått i årevis, og som er minst like gjenkjennelig som Friends er The Simpsons. Denne gule familien fikk vi først stifte bekjentskap med i 1989, og serien går fortsatt. I tillegg til enkel underbuksehumor, tar serien opp samfunnsaktuelle tema på en morsom og gjennomført måte.

The Twilight Zone

Går vi litt lengre tilbake i tid, helt til 1959 for å være eksakt, finner vi serien The Twilight Zone, som vekslet mellom thriller, skrekk, sci-fi og fantasy. Serien har gått inn i folkeminnet, og det finnes talløse popkulturelle referanser som har sitt utspring i denne TV-suksessen. Serien ble tatt av skjermen i 1964, men den ble definitivt aldri glemt.

Dr. Who

En annen av de litt eldre seriene som har blitt et helt fenomen i seg selv, er Dr. Who. Denne doktoren kom først på banen i 1963, men har siden blitt byttet ut flere ganger for at serien skal kunne fortsette. I 1989 ble den tatt av lufta, men på grunn av stor etterspørsel ble serien oppstartet på nytt i 2005, og den er fortsatt i full sving. Dr. Who er også en av de seriene som har introdusert oss for helt nye konsepter, og som har sin helt egne lille subkultur.

Game of Thrones

Til slutt er det verdt å nevne en av de største seriesuksessene i senere tid, nemlig Game of Thrones. Serien, som kom på TV-skjermene i 2011, er bygget på bokserien av George R.R. Martin, og har fått en veldig stor og trofast tilhengerskare.

Add Comment

mts_sociallyviral