Verdens dyreste klokker

Har du noen gang lurt på hvem som kjøper verdens dyreste klokker, og hvilke klokker dette er? En kan også lure på hvem som lager så dyre klokker? Hadde du turt og ha en klokke til mange millioner på handa? Dette skal vi finne ut av, og noe som er helt sikkert er, ei klokke er ikke bare ei klokke!

En ordentlig klokke er ikke bare ei klokke
Enkelte klokker stiger i verdi, og to forskjellige klokker i to forskjellige prisklasser viser ikke forskjellige tider, men det kan likevel være et hav av forskjeller både i pris, uttrykk, kvalitet og ikke minst verdi. Her er en ordentlig klokke ikke bare ei klokke, men et investeringsobjekt. Å kjøpe ei klokke i hundretusenkronersklassen er en investering. Det trenger ikke ta mer enn noen uker, og klokken du har kjøpt har steget i verdi. Da er det viktig at du har kjøpt en ordentlig klokke og ikke ei moteklokke.

Hvem kjøper verdens dyreste klokker?
De som kjøper verdens dyreste klokker må ihvertfall ha råd til det. Valg av klokke gjenspeiler på mange måter hvem du er, og til syvende og sist blir det opp til deg som kjøper å finne en klokke som passer nettopp til deg. Dyre, håndlagede klokker er stort sett alltid ettertraktet, og de populære modellene blir fort utsolgt. De mest eksklusive fabrikantene har lister over kunder og du er nødt til å kunne vise til en historikk for å kunne bestille de gjeveste modellene. Det er ikke hvem som helst som kan eller får kjøpe den aller dyreste klokken.

Å ha verdens dyrest klokke på handa
På www.klokker365.com kan du finne din drømmeklokke uansett hvilken stil og pris du foretrekker. Det å ha verdens dyreste klokke på handa må kjennes litt spesielt. Klokkene kan variere veldig mye i pris, mye på grunn av hvilken mekanikk den drives av, hvilket merke det er og utseende. Det er her forskjellen ligger fra de billigere klokkene på markedet. En moteklokke viser deg den samme tiden som en Patek Philippe gjør, men den kan altså ikke repareres og vedlikeholdes på samme måte. Verdens dyreste klokke å ha på handa er en 201-karat Chopard til en pris av 141 millioner kroner!

Hvem lager verdens dyreste klokker
Mange entusiaster og samlere fokuserer på hvorvidt urverket er levert av en underleverandør, eller utviklet og produsert hos klokkeprodusenten selv (såkalt “in-house” eller “manufaktur” urverk). Noen produsenter har større tradisjoner for dette enn andre, og merker som Rolex, Jaeger-LeCoultre, Patek Philippe, Zenith, samt tyske A. Lange & Söhne er blant de få større produsentene som nærmest utelukkende leverer egne urverk i sine klokker. Det finnes likevel flere produsenter av dyrere ur som nå tilbyr sine egne urverk, men kun i utvalgte modeller.

Prisen på verdens dyreste klokker
Den dyreste klokken som er solgt er Patek Philippe Supercomplication (lommeur) til den nette pris av 164 millioner kroner. Dette er et lommeur som ble bygget i 1932. Gjennom årene har uret fått mytisk status. Sotheby’s karakteriserer det som et mesterverk som overskrider urmakerkunstens grenser, og har en plass blant verdens største kunstverk. På andreplass kommer 201-karat Chopard til en pris av 141 millioner kroner, og ser ikke ut som ei klokke. Den ser ut som en stein, og har en bitteliten urskive som er omgitt med edelstener på 201 karat.

Urmakeryrket er blitt belønnet med verdens dyreste klokker
Den mest eksklusive, dyreste og kompliserte klokken kommer fra den legendariske urfabrikken Patek Philippe. En komplikasjon på en klokke er enhver funksjon i tillegg til å vise tiden, dvs. dato, evighetskalender, stoppeklokke, månefase, skuddårregistrering, lydalarmfunksjon, etc. Andre anerkjente urmakermerker er Rolex, Omega, Tag Heuer, IWX Schaffhausen, Breitling, Turdor, JLC og Panerai. Kanskje blir en klokke ditt neste investeringsprosjekt?

Add Comment

mts_sociallyviral