Skap en koselig strikkekveld med venninnegjengen!

Hva med å invitere venninnene til strikkeparty, med god mat, god drikke, favorittseriene i bakgrunnen, og en masse god jenteprat? Hvem vet – kanskje du på denne måten finner en ny hobby?

Strikking er blitt populært, og flere og flere finner tilbake til denne nærmest eldgamle hobbyen som var så viktig tidligere. For i gamle dager var det selvsagt mange færre muligheter til innkjøp av gode og varme strikkeplagg. Derfor måtte mødre gjerne bruke tid på dette selv.

Strikking?

Mange spør seg sikkert om vi egentlig trenger strikking. Og svaret er selvsagt «nei». For det finnes selvsagt utallige muligheter for å kjøpe akkurat det du trenger enten i vanlige butikker eller på nett. Penger har de fleste av oss. Vi har kanskje ikke nok av det, men likevel er vi jo jevnt over mye bedre stilt enn på 1950-tallet.

Likevel er det mange goder med dette med strikking.

Kreativitet og avstressing

Tenk bare på hvor deilig det er å få bli litt kreativ. Mange av dem som oppdager strikking melder om at de har funnet en slags kreativ åre de ikke engang visste de hadde. Og at strikkingen faktisk hjelper dem med å slappe mer av og å stresse ned.

I den senere tid har vi sett flere eksempler på at voksne mennesker oppdager kreative hobbyer. Se for eksempel bare på hvor populære fargeleggingsbøker har vært. Og en skal ikke kimse av hvor viktig nettopp dette med alternativ meditasjon er. For studier viser at aktiviteter som tegning, fargelegging og strikking faktisk aktiverer hjernen på en måte som likner det som skjer under meditering.

Lag en kveld av det!

For å komme litt skikkelig i gang med strikking, skal du invitere venninnegjengen over på en helaften. Ikke fokuser kun på strikking, men legg gjerne strikkekvelden til en dag med en favorittserie på TV. Og sørg selvsagt for god servering.

Kast ikke bort tiden på å lage maten selv, men bestill spennende takeaway. For eksempel tapas! Det er enkel, morsom og velsmakende mat som de fleste liker godt. Finn tapas i Oslo her.

Det er fint om du handler inn litt garn, strikkepinner og også noen oppskrifter slik at dere har et godt utgangspunkt. Du kan finne strikkeoppskrifter her. Det fine med at du forbereder deg litt ekstra godt er at det da vil bli enklere å komme seg litt videre.

Kom i gang!

Det skal rett og slett ikke mer til for å komme i gang med strikking. De mange strikkeoppskriftene som finnes på nettet er utgangspunktet for alt. Og der finner du all den informasjonen du trenger å vite om de enkelte plaggene.

Målsettingen for en slik kveld vil være at alle finner en oppskrift de vil satse på, så ha nettbrett klare slik at en finner akkurat det som passer. Deretter er det bare å bestille garn og strikkepinner, og så kan en avholde strikkekvelder jevnlig for å følge utviklingen!

Strikking er avspennende, kreativt og moro – og glem heller ikke at du får strikkeplagg som er skreddersydd for deg og dine!

mts_sociallyviral