Lineær TV er en vinner under koronapandemien

Både i 2020 og i starten av 2021 har mange levd med til dels strenge smittevernregler. Mange har jobbet hjemmefra og vært nødt til å være hjemme store deler av tiden. I tillegg har det være begrensinger på hvor mange man kan ha på besøk. Alt dette har ført til at folk kjeder seg. Men det er noen som har tjent på det, også. For eksempel har salget av bøker og puslespill økt veldig mye. Det samme gjelder garnsalget. Også lineære TV-kanaler har fått økt popularitet.

Ikke bare nyheter

Det er naturlig at mange har søkt seg til nyheter under pandemien, og da har mange foretrukket de store norske kanalene, som har holdt folk oppdatert om hvilke regler som gjelder. De store kanalene har dessuten vist pressekonferanser, oppdateringer og analyser, og alt dette har vært viktig, og har bidratt til ekstra mange TV-seere. Men folk har også sett på underholdning, filmer og TV-serier. Mange mener til og med at suksessen til TV-showet Maskorama delvis kan forklares med koronapandemien. Showet ga mange akkurat den morsomme, uhøytidelige avkoblingen de trengte i en litt tung og vanskelig tid.

Nett-TV også en vinner

Nettbasert underholdning er også en vinner under pandemien, og mange har sett filmer, TV-serier og strømmet musikk og konserter online, i mangel på ekte konserter. Folk har altså ikke bare behov for nyheter, men også underholdning som får tankene over på morsomme ting. Internettet har også vært lett tilgjengelig som avkobling i pauser på hjemmekontoret, og her kommer vi til en annen vinner under pandemien. Alle som har solgt utstyr og tjenester til hjemmekontor, har tjent gode penger. Mange har investert i nytt skrivebord, en bedre stol og noen har til og med bygd seg sitt eget hjemmekontor. Det blir til og med spådd at framtidens boliger kanskje vil bli utstyrt med hjemmekontor på grunn av pandemien.

Gode lagringstjenester er viktig

På hjemmekontoret blir det raskt behov for trygge og brukervennlige skytjenester for å lagre eller dele informasjon. Heldigvis er det ikke når problem å finne slike tjenester i dag, og mange har oppdaget at det er store fordeler med å jobbe hjemmefra. Dette gjelder kanskje spesielt de som har lang vei til jobben. Med hjemmekontor slipper du å pendle, og kan heller bruke tiden til å jobbe. Dette er med på å redusere bilkøene og utslippene, og det gir bedre plass på tog og buss til dem som faktisk må på jobb. Hjemmekontor har nok kommet for å bli for mange, i hvert fall som en løsning deler av tiden.

TV samler familien igjen

Om lineær TV fortsetter å være like populært etter pandemien gjenstår å se, men kanskje har mange gjenoppdaget trivselen med å samles foran samme skjerm. Det har jo blitt vanlig at alle i familien sitter med hver sin skjerm, kanskje i hvert sitt rom, og det blir ikke den samme stemningen som når alle sitter samlet i stua og koser seg med god mat og god underholdning på skjermen. Kanskje trenden med å se mer linær TV varer en stund framover.

mts_sociallyviral